Executive Healthcare Management

Executive Healthcare Management este programul destinat celor care lucrează în acest domeniu și doresc să își extindă perspectiva globală și să conducă operațiuni la un nivel mai înalt.

Programul se desfășoară bianual, respectiv cu începere în februarie 2017 și septembrie 2017, cu o durată de 12 module ce se desfășoară pe parcursul a trei luni și jumătate. Cursanții vor dezvolta abilități de conducere a operațiunilor din toate perspectivele importante. Lectorii vor combina cunoștințele teoretice cu experiența practică, pentru a surprinde, în cadrul studiilor de caz, cât mai multe dintre provocările întâlnite de-a lungul carierei profesionale.

Cu o durată de 12 săptămâni, având o săptămână liberă la fiecare trei săptămâni, cursurile se desfășoară vineri seara și sâmbătă dimineața, în cadrul Spitalului Monza (str. Tony Bulandra, nr. 27, București).

Experiența
BRAIN Academy

Ce spun primii absolvenți ai programului Executive Healthcare Management

Executive Healthcare Management este un program pe parcursul căruia cursanții își vor dezvolta abilitățile manageriale, consolidându-și capacitatea de a reacționa și de a răspunde provocărilor zilnice. Pe parcursul programului, vor fi parcurse următoarele module:

 • Strategia în managementul sănătății
 • Medicii, resursa principală în Healthcare
 • Pacient care
 • Inpatient management - Managementul spitalului
 • Managementul operațiunilor
 • Outpatient management - I și II
 • Managementul financiar în domeniul sănătății
 • Healthcare Financing
 • Marketingul și PR-ul serviciilor de sănătate
 • Abonamentele medicale / Organizational behaviour

Proiect final

La încheierea programului, participanții vor face o analiză-diagnostic a unei unități medicale, din toate punctele de vedere studiate în timpul cursului. Prezentarea va dura 15 minute și va fi analizată împreună cu fiecare participant. Vom pune accent pe perspectivele de îmbunătățire a satisfacției pacienților, fiecare analiză fiind bazată pe respectarea principiilor studiate.

Module

Strategia în managementul sănătății

Afaceri fără planuri. Intuitive. Asta face de multe ori diferența între succes și eșec. Între bine și excelent. Adevărul este că fiecare afacere are la bază un plan strategic, chiar dacă acesta este ascuns în mintea celui care a conceput-o.

Mai mult

Medicii, resursa principală în Healthcare

Medicii sunt motivul pentru care facem eforturi de a organiza cât mai bine activitatea de healthcare. Ei sunt instrumentele prin care pacienții se însănătoșesc sau starea lor se ameliorează. Sub o administrație deficitară, medicii pot chiar să greșească, iar efectele activității lor să fie nocive pentru pacienți.

Mai mult

Patient care

At the end of this course, students will learn about the patient management and flow throughout the healthcare facility from the need of healthcare to safe return home. What measures create efficiency, cost reduction, improvement of healthcare, elimination of unnecessary procedures, increase patient outcome and satisfaction.

Mai mult

Inpatient Management – managementul spitalului

De-a lungul acestui curs, vom discuta despre diferențele organizării unui spital specializat față de unul generalist, exemplificând într-un studiu de caz felul în care medicii pot fi stimulați să lucreze împreună în interesul pacientului. De asemenea, vom avea invitat un director de spital care a avut și are succes.

Mai mult

Managementul operațiunilor

Topics: A Hospital is a hotel, but with Operating Theatres’, Don’t forget the Patient!, Organizational structures, The role of the Doctor in management in different countries, Understanding resource dynamics in hospitals, Planning in a complex and fast-moving service, Quality versus Economics…

Mai mult

Outpatient Management – managementul clinicii

Cei patru piloni importanți pe care trebuie să-i înțelegem: medicii, echipamentele, personalul de suport, fluxurile și procedurile pentru calitate și siguranța pacientului. Managerul este elementul cheie în acest sistem, prin implementarea unei strategii care are la bază cei patru piloni.

Mai mult

Managementul financiar în Healthcare

Managementul financiar este o noțiune care a intrat din ce în ce mai mult în vocabularul celor care conduc o afacere sau un departament. Este oarecum acceptat faptul că managementul financiar este un instrument care nu poate lipsi din analiza unui business.

Mai mult

Healthcare Financing

At the end of the course, the student will learn different health care financing models throughout the world, a short comparative analysis of the Bismarck and Beveridge models; success and failure stories of some countries due to their financing models; how and why private medical insurance evolved…

Mai mult

Abonamentele medicale

Acest modul își propune să abordeze conceptul de abonamente medicale, diferențele dintre abonamentele și asigurările medicale private, atât din perspectiva furnizorului de servicii medicale și din perspectiva pacientului, cât și din perspectiva impactului generat în întreg sistemul medical românesc.

Mai mult

Organizational behaviour

Ce înseamnă pentru organizațiile din lumea de Healthcare “Structure follows strategy” și “Culture eats strategy for breakfast”? Cum se formează echipele, care e rolul managerilor non-medicali și cum se creează și se urmăresc diferiți indicatori ai companiei sunt câteva dintre temele pe care acest modul le va dezvolta.

Mai mult

Marketingul și PR-ul serviciilor de sănătate

Unul dintre obiectivele cursului de marketing este înțelegerea noțiunilor fundamentale și a conceptelor cheie, cu aplicarea acestui know-how în practica de zi cu zi. Modulul de PR pune bazele unor noțiuni precum strategia de comunicare și PR, relația cu presa, campaniile de PR și comunicare ș.a.

Mai mult

FACULTY & RESEARCH

Lectori

Cursurile BRAIN Academy sunt susținute de o echipă de profesioniști din domeniul sănătații din Anglia, Turcia, Italia și România: Ionuț Pătrăhău, Omer Karahan, Tim Elsigood, Fady Chreih, Luca Militello, Olimpia Enache, Iulian Pădurariu și Roxana Avădănei. Aceștia vor îmbina tradiția și lecțiile unei piețe consolidate, dezvoltarea dinamică a ultimilor 30 de ani, precum și tinerețea sistemului local.

Mai mult

Guest speakers

După discuțiile cu medicii de calitate care vor fi invitați, participanții vor înțelege mai bine felul în care diferă medicii, precum și felul în care comunicarea directă facilitează construirea încrederii reciproce. Îi vom avea invitați pe dr. Sergiu Stoica, neurochirurg; dr. Bogdan Mocanu, chirurg ORL; dr. Theodor Cebotaru, chirurg cardiovascular; și dr. Laura Ene, diabetolog.

Mai mult

Desfășurare și calendar

Programul se desfășoară bianual, respectiv cu începere în februarie 2017 și septembrie 2017, cu o durată de 12 module ce se desfășoară pe parcursul a trei luni și jumătate.

Cursurile se vor desfășura vineri, între 17:30 și 21:00, și sâmbătă, în intervalul 9:00 și 12:30, în cadrul sălilor de curs ale Spitalului Monza (str. Tony Bulandra, nr. 27, București).

 Executive Healthcare Management (22 septembrie 2017 - 13 ianuarie 2018)
1 Strategia în managementul sănătății 22-23 septembrie
2 Medicii, resursa principală în Healthcare 29-30 septembrie
3 Healthcare Financing 6-7 octombrie
4 Inpatient management - Managementul spitalului 13-14 octombrie
Liber 20 - 21 octombrie
5 Managementul operațiunilor 27-28 octombrie
6 Outpatient management - I 3-4 noiembrie
7 Outpatient management II 10 - 11 noiembrie
8 Managementul financiar în domeniul sănătății 17-18 noiembrie
9 Patient care 24-25 noiembrie
Liber 1-2 decembrie
10 Abonamentele medicale / Organizational behaviour 8-9 decembrie
11 Marketingul și PR-ul serviciilor de sănătate 15-16 decembrie
12 Proiect final 12-13 ianuarie

 

Locație

Aula mica are o capacitate de 35 de locuri, iar cea mare de 70 de locuri. Ambele săli sunt dotate cu aer condiționat, sistem audio-video (microfon, videoproiector, tv) și internet wi-fi.

Spitalul Monza se află în imediata apropiere a Stadionului National Arena și a depoului RATB Vatra Luminoasă.

Mijloace de transport:

 • Autobuz nr. 104, stația Aura Buzescu;
 • Troleibuz nr. 86 sau 90, stația Aura Buzescu;
 • Metrou, stația Piața Muncii sau Piața Iancului, apoi două stații cu autobuzul sau cu troleibuzul.

Admission Requirements

 • Studii superioare
 • Minimum 2 ani într-o poziție de middle management în segmentul medical sau non-medical
 • Cunoașterea limbii engleze la un nivel rezonabil
 • CV și o scrisoare de recomandare la adresa office@brainacademy.ro

Înscrieri

Executive Healthcare Management se desfășoară bianual, cu începere în februarie 2017 și septembrie 2017.

Perioada de înscrieri pentru sesiunea din septembrie 2017 a programului Executive Healthcare Management începe pe data de 1 iunie 2017 și se încheie pe 15 septembrie 2017. Pentru ca un candidat să fie admis, acesta va trebui să completeze formularul online cu datele personale și să atașeze un CV, o scrisoare de intenție și una de recomandare. CV-ul va trebui să releve o experiență de cel puțin doi ani într-o poziție administrativă în cadrul sistemului de sănătate și abilitatea de comunicare în limba engleză. Scrisoarea de intenție va trebui să dovedească motivația candidatului de a participa la program, perspectivele acestuia de a rămâne în sistem și eventual promova.

După completarea formularului și subscrierea documentelor, Comisia de Admitere va decide, în termen de maximum două săptămâni, posibilitatea candidatului de a participa la cursurile Executive Healthcare Management. Odată cu primirea scrisorii de acceptare, candidatul va avea zece zile pentru efectuarea plății. Cursurile sunt limitate la 35 participanți.

Preț: 7850 RON

Prețul programului include, pe lângă sesiunile dedicate, următoarele:

 • Pachetul de studiu tipărit
 • Cărți utile
 • Guest speakers
 • Vizite de lucru în spital atât în zona de chirurgie, cât și în zona clinică
 • Catering
 • Cocktail receptions la începutul și la sfârșitul programului

Modalități de plată:

Burse oferite de BRAIN Academy

Pentru programul Executive Healthcare Management, BRAIN Academy oferă burse de studii pentru trei tineri manageri care activează în sistemul de sănătate finanțat de către bugetul statului. Candidații trebuie să dețină experiență în sistemul de stat de cel puțin trei ani și să fie motivați să își continue cariera în același sistem pentru următorii trei ani. Așteptăm aplicațiile celor interesați la adresa office@brainacademy.ro.