Executive Entrepreneurship in Healthcare

Academia sprijină medicii întreprinzători. Pentru cei cu perspectiva de a aborda o afacere pe cont propriu, programul Executive Entrepreneurship in Healthcare sprijină debutul antreprenorial în cunoștință de cauză al celor care aleg această latură a dezvoltării personale și profesionale.

Antreprenoriatul, capacitatea de a dezvolta o afacere de la zero, implică, alături de curaj și încredere, o anume disponibilitate de a îți conduce propriul destin și un set de cunoștințe structurate, care vor sprijini antreprenorul în efortul lui. Pe parcursul programului Executive Entrepreneurship in Healthcare, cursanții vor simula situații ce pot apărea atât la debutul afacerii, cât și pe parcursul ei. Dorința lectorilor este de a transmite cunoștințele necesare oricărui startup în domeniul healthcare (clinică, laborator, spital sau cabinet individual), astfel încât orice efort să fie recompensat cu efecte pe măsura.

Programul Executive Entrepreneurship in Healthcare se va derula în două sesiuni, începând cu luna mai 2017 și septembrie 2017. Cursurile se vor întinde pe o durată de trei luni și vor pune bazele unei experiențe antreprenoriale complete la sfârșitul căreia cursanții vor avea abilitatea de a gestiona orice provocare apărută în cadrul propriei afaceri.

Cu o durată de 11 săptămâni, cursurile se desfășoară vineri seara și sâmbătă dimineața, în cadrul Spitalului Monza (str. Tony Bulandra, nr. 27, București).

Pe parcursul programului, vom aborda teme cum ar fi:

 • Debutul afacerii, strategie și structură
 • Planul de afaceri în Healthcare
 • Finanțarea afacerii
 • Entrepreneurship
 • Management financiar: plan și realitate
 • Resursele umane: medici și personal de suport
 • Deschiderea unei clinici
 • Deschiderea unui spital
 • Operational Management
 • Marketing

Proiect final

La încheierea programului, participanții vor face o analiză-diagnostic a unei unități medicale, din toate punctele de vedere studiate în timpul cursului. Prezentarea va dura 15 minute și va fi analizată împreună cu fiecare participant. Vom pune accent pe perspectivele de îmbunătățire a satisfacției pacienților, fiecare analiză fiind bazată pe respectarea principiilor studiate.

Module

Debutul afacerii, strategie și structură

Fiecare afacere, indiferent de tipul ei, de felul în care este concepută, virtuală – online sau reală – bricks and mortar, are la bază o strategie.

Mai mult

Deschiderea unei clinici

O clinică medicală poate avea diverse forme. Începând cu policlinica, ce cuprinde diverse specialităţi, continuând cu unitatea medicală specializată, cu unitatea de imagistică sau cu laboratorul privat şi cu clinica integrată în care câteva discipline se potenţează reciproc, toate aceste forme pot avea relevanţă şi succes în diverse instanţe.

Mai mult

Deschiderea unui spital

Deschiderea unui spital nu este o glumă. Este o activitate la fel de complexă şi de complicată ca şi deschiderea unui parc de distracţii.

Mai mult

Finanţarea afacerii în Healthcare

Spre deosebire de alte industrii, cea a sănătăţii are o caracteristică specială: plăţile sunt făcute de mai mulţi participanţi la …

Mai mult

Management financiar. Plan şi realitate.

Pentru a putea stăpâni noţiuni privind managementul financiar, este necesar să înţelegi foarte rapid felul în care funcţionează contabilitatea. Noţiuni …

Mai mult

Managementul operațiunilor

‘A Hospital is a hotel, but with Operating Theatres’ Don’t forget the Patient! Organizational structures The role of the Doctor …

Mai mult

Marketingul serviciilor de sănătate

Obiectivele cursului de marketing sunt înțelegerea noțiunilor fundamentale și a conceptelor cheie, cu aplicarea acestui know-how în practica de zi …

Mai mult

Medicii, resursa principală în Healthcare

Mai mult sau mai puțin, medicii reprezintă totul. Ei sunt motivul pentru care facem eforturi de a organiza cât mai …

Mai mult

Planul de afaceri în Healthcare

Un process bine structurat de planificare strategică va juca un rol important în dinamica business-ului atât pe termen scurt, cât …

Mai mult

Entrepreneurship

Antreprenoriatul poate fi tradus prin dorința de asumare a unor riscuri, secondată de dezvoltarea, organizarea și gestionarea unei afaceri într-o …

Mai mult

FACULTY & RESEARCH

Lectori

Cursurile BRAIN Academy sunt susținute de o echipă de profesioniști din domeniul sănătații din Anglia, Turcia, Italia și România: Ionuț Pătrăhău, Omer Karahan, Tim Elsigood, Fady Chreih, Luca Militello, Olimpia Enache, Iulian Pădurariu și Roxana Avădănei. Aceștia vor îmbina tradiția și lecțiile unei piețe consolidate, dezvoltarea dinamică a ultimilor 30 de ani, precum și tinerețea sistemului local.

Mai mult

Guest speakers

După discuțiile cu medicii de calitate care vor fi invitați, participanții vor înțelege mai bine felul în care diferă medicii, precum și felul în care comunicarea directă facilitează construirea încrederii reciproce. Îi vom avea invitați pe dr. Sergiu Stoica, neurochirurg; dr. Bogdan Mocanu, chirurg ORL; dr. Theodor Cebotaru, chirurg cardiovascular; și dr. Laura Ene, diabetolog.

Mai mult

Desfășurare și calendar

Programul se desfășoară bianual, respectiv cu începere în 5 mai 2017 și septembrie 2017, cuprinzând 11 module ce se desfășoară pe parcursul a trei luni.

Cursurile se desfășoară vineri seara și sâmbătă dimineața, în cadrul sălilor de curs ale Spitalului Monza (str. Tony Bulandra, nr. 27, București).

 Executive Entrepreneurship in Healthcare (5 mai-29 iulie 2017)
1 Debutul afacerii, strategie și structură 5-6 mai
2 Finanțarea afacerii 12-13 mai
3 Planul de afaceri în Healthcare 19-20 mai
4 Management financiar: plan și realitate 26-27 mai
5 Resursele Umane: medici și personal de suport 09-10 iunie
6 Entrepreneurship 16-17 iunie
Liber
7 Deschiderea unei clinici 30 iunie-01 iulie
8 Deschiderea unui spital 7-8 iulie
9 Operational Management  14-15 iulie
10 Marketing  21-22 iulie
11 Proiect final  28-29 iulie
 Executive Entrepreneurship in Healthcare (22 septembrie-9 decembrie 2017)
1 Debutul afacerii, strategie și structură 22-23 septembrie
2 Planul de afaceri în Healthcare 29-30 septembrie
3 Finanțarea afacerii 6-7 octombrie
4 Entrepreneurship 13-14 octombrie
5 Management financiar: plan și realitate 20-21 octombrie
6 Resursele Umane: medici și personal de suport 27-28 octombrie
7 Deschiderea unei clinici 3-4 noiembrie
8 Deschiderea unui spital 10-11 noiembrie
9 Operational Management 17-18 noiembrie
10 Marketing 24-25 noiembrie
Liber
11 Proiect final 8-9 decembrie

Locație

Aula mica are o capacitate de 35 de locuri, iar cea mare de 70 de locuri. Ambele săli sunt dotate cu aer condiționat, sistem audio-video (microfon, videoproiector, tv) și internet wi-fi.

Spitalul Monza se află în imediata apropiere a Stadionului National Arena și a depoului RATB Vatra Luminoasă.

Mijloace de transport:

 • Autobuz nr. 104, stația Aura Buzescu;
 • Troleibuz nr. 86 sau 90, stația Aura Buzescu;
 • Metrou, stația Piața Muncii sau Piața Iancului, apoi două stații cu autobuzul sau cu troleibuzul.

Admission Requirements

 • Medici, absolvenți de medicină, tineri întreprinzători care doresc să înceapă o afacere în domeniul medical
 • Cunoașterea limbii engleze la un nivel rezonabil
 • CV, o scrisoare de intenție și una de recomandare la adresa office@brainacademy.ro

Înscrieri

Programul Executive Entrepreneurship in Healthcare se va derula în două sesiuni, începând cu luna mai 2017 și septembrie 2017.

Perioada de înscrieri pentru programul Executive Entrepreneurship in Healthcare începe pe data de 15 martie 2017 și se încheie pe 30 aprilie 2017.

Pentru ca un candidat să fie admis, acesta va trebui să completeze formularul online cu datele personale și să atașeze un CV, o scrisoare de intenție și una de recomandare.

După completarea formularului și subscrierea documentelor, Comisia de Admitere va decide, în termen de maximum două săptămâni, posibilitatea candidatului de a participa la cursurile Executive Entrepreneurship in Healthcare . Odată cu primirea scrisorii de acceptare, candidatul va avea zece zile pentru efectuarea plății. Cursurile sunt limitate la 35 participanți.

Preț: 6900 RON

Prețul programului include, pe lângă sesiunile dedicate, următoarele:

 • Pachetul de studiu tipărit
 • Cărți utile
 • Guest speakers
 • Vizite de lucru în spital atât în zona de chirurgie, cât și în zona clinică
 • Catering
 • Cocktail receptions la începutul și la sfârșitul programului

Modalități de plată: