Medicii, resursa principală în Healthcare

Mai mult sau mai puțin, medicii reprezintă totul. Ei sunt motivul pentru care facem eforturi de a organiza cât mai bine activitatea de healthcare. Ei sunt instrumentele prin care pacienții se însănătoșesc sau starea lor se ameliorează. Sub o administrație deficitară, medicii pot chiar să greșească, iar efectele activității lor să fie nocive pentru pacienți. În marea lor majoritate însă, medicii nu vor tolera o slabă organizare. Le va fi greu să lucreze într-o instituție fără reguli și control, fără back-up și gărzi bine puse la punct și fără un director medical competent.

Pentru ei, cei care lucreză în birouri sunt manageri, iar activitatea acestora pare atât de secundară încât încearcă să se distanțeze cât mai mult de aceștia și nu se apropie decât în cazul în care au o problemă, când ceva merge cu adevărat prost. Aceasta este vina vechiului sistem, vina celor care au fost preocupați în birouri de cu totul alte lucruri decât de adevăratul management, lăsând medicii să se descurce singuri în tot hățișul de probleme organizatorice.

În general, medicii sunt oameni buni. Odată ajuns în intimitatea lor, odată ce așa-zisul manager înțelege de unde derivă problemele lor, le poate deveni cel mai bun prieten, câștigându-le încrederea și rezolvându-le cu celeritate urgențele organizatorice.

În funcție de personalitatea lor, medicii se împart în mai multe categorii: medici de acțiune sau comozi, independenți sau corporatiști, amabili sau introvertiți. Fiecare categorie are rețeta ei, propunerea care li se potrivește sau nu, programul care le este adaptat sau nu.

După parcurgerea acestui curs și după discuțiile cu medicii de calitate care vor fi invitați în a doua sesiune, participanții vor înțelege mai bine felul în care diferă medicii, felul în care comunicarea directă facilitează construirea încrederii reciproce. Invitați vor fi dr. Sergiu Stoica, neurochirurg; dr. Bogdan Mocanu, chirurg ORL; dr. Theodor Cebotaru, chirurg cardiovascular; și dr. Laura Ene, diabetolog.

Modul susținut de:

Ionuț Pătrăhau

Ionuț Pătrăhău și-a început cariera ca antreprenor, înființând compania de brokeraj Top Invest, pe care a vândut-o, după patru ani, …

Mai mult