Deschiderea unui spital

Deschiderea unui spital nu este o glumă. Este o activitate la fel de complexă şi de complicată ca şi deschiderea unui parc de distracţii. Este o combinaţie între nevoie şi utilitate, între condiţii hoteliere şi săli de operaţie. Atunci când un spital este construit de la zero, toate fluxurile şi circuitele legale trebuie respectate. Au trecut vremurile când un spital mic putea fi deschis la parterul unui bloc de locuit. Acum condiţiile de calitate stricte sunt afişate vizibil pe site-urile unităţilor medicale şi parcurse de către pacienţi cu atenţie.

Nu vom putea să parcurgem în detaliu toate condiţiile deschiderii unui spital, dar vom putea să surprindem condiţiile de baza fără de care un spital nu poate exista. Exemplele oferite ne vor convinge asupra unor aspecte cheie, iar infrastructura ideală va fi descrisă prin sugestii şi recomandări utile. Cine doreşte deschiderea unui spital, trebuie să apeleze la mai mulţi specialişti. Modulul acesta va reuni acele tipuri de specialităţi administrative care vor trebui să îşi aducă aportul în momentul deschiderii. Vom trece prin toate aspectele învăţate de-a lungul programului şi vom învaţă la ce să fim atenţi.

Decizia de a deschide un spital trebuie luată în primul rând din punct de vedere strategic. Generalist sau specializat, spitalul va răspunde resurselor ce urmează a fi angajate în această operaţiune. Resurse, activităţi, capabilităţi. Toate acestea vor determina decizia noastră.

Modul susținut de:

Tim Elsigood

Tim Elsigood este CEO-ul grupului North Africa Hospital Holdings, platformă de investiții pentru îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor de healthcare din …

Mai mult