Deschiderea unei clinici

O clinică medicală poate avea diverse forme. Începând cu policlinica, ce cuprinde diverse specialităţi, continuând cu unitatea medicală specializată, cu unitatea de imagistică sau cu laboratorul privat şi cu clinica integrată în care câteva discipline se potenţează reciproc, toate aceste forme pot avea relevanţă şi succes în diverse instanţe.

Felul în care hotărâm să ne organizăm clinica ţine, în primul rând, de strategie, dar şi de competenţa pe care o deţinem în anumite domenii. Specialitatea medicală dominantă este extrem de importantă, la fel cum o mare diversitate poate să acopere la un moment dat o anumită nevoie locală sau regională.

Recepţia, organizarea cabinetelor, orarul şi programul de funcţionare, protocoalele de consultaţie, toate depind de viziunea celui care le organizează, dar şi de anumite reguli consacrate.

La sfârşitul cursului, participanţii vor avea noţiunile esenţiale care îi vor ghida în organizarea unei clinici, indiferent de natura ei. Vom discuta diverse forme de organizare în aşa fel încât exemplele să se împletească cu teoria, rezultând în acumularea cunoştinţelor de bază în privinţa organizării clinicii medicale.

Modul susținut de:

Olimpia Enache

Olimpia Enache are o experiență de peste 18 ani în companii de top în domeniul sănătății —atât românești, cât și …

Mai mult