Ionuț Pătrăhau

Ionuț Pătrăhău și-a început cariera ca antreprenor, înființând compania de brokeraj Top Invest, pe care a vândut-o, după patru ani, Băncii Naționale a Greciei. A urmat o perioadă de 10 ani în care a lucrat în cadrul a două corporații: ABN AMRO Bank (1999-2002) și Banca Transilvania (2002-2009). Momentul 2009 a marcat întoarcerea la antreprenoriat.

Din anul 2007, Ionuț Pătrăhău a devenit extrem de interesat de Healthcare. Imediat după absolvirea primului an al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a înființat Divizia Pentru Medici a Băncii Transilvania. La început, divizia era formată din 45 de medici și 45 de bancheri, și are un mare succes și astăzi.

În anul 2012, a condus, de pe poziția de CEO, Rețeaua privată de sănătate Regina Maria. A coordonat echipa ce a transformat Regina Maria într-o companie solidă, profitabilă și orientată strategic către viitor.

Au urmat 10 ani în care, deși a mai cochetat cu băncile din postura de membru al Consiliului de Supraveghere —Banca Carpatica, Moldova Agroindbank și Victoriabank— a fost complet implicat în domeniul serviciilor medicale.

Imediat după plecarea de la Regina Maria, a fondat, împreună cu neurochirurgul Sergiu Stoica, BRAIN Institute, un viitor centru de neuroștiințe, pe care îl coordonează în continuare. Între timp, în anul 2014, a devenit Președintele Fundației Pentru Neurochirurgie Modernă, cu misiunea de a moderniza atât neurochirurgia practicată în România ca atare, cât și condițiile de îngrijire și tratament ale pacienților în general.

În ceea ce privește studiile, Ionuț Pătrăhău a absolvit Facultatea de Finanțe-Bănci din cadrul Academiei de Știinte Economice din București (1995), apoi a urmat un MBA la Asebuss, în colaborare cu Universitatea Washington din Seattle (2000). De asemenea, a absolvit programul de executive education The General Manager Program, la Harvard Business School (2004), și o sesiune de Mergers & Acquisitions la Wharton School of Business, University of Philadelphia (2005).

Ionuț ocupă astăzi funcția de Decan al BRAIN Academy of Healthcare Management, promovând schimburi de idei cu toți cei care vor să îmbunătățească și să schimbe sistemul medical românesc.