Dr. Sergiu Stoica

Membru fondator BRAIN Institute, dr. Sergiu Stoica coordonează direct echipa de neurochirurgie și supraveghează întreaga activitate medicală a institutului.

Dr. Sergiu Stoica are o experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). Sub îndrumarea unui renumit neurochirurg, Dr. Michel Bojanowski de la Spitalul Universitar din Montreal, Dr. Sergiu Stoica s-a ocupat, timp de trei ani, doar de chirurgia anevrismelor, a malformațiilor arteriovenoase și a tumorilor cerebrale profunde.

Întors în România, Dr. Sergiu Stoica a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, și apoi de la Spitalul Euroclinic. În anul 2013, acesta a primit Premiul „De profesie medic în România”, la Gala Medica 2013. Printre performanțele profesionale, experiența sa include tumori de la baza craniului (craniofaringiom), adenoame hipofizare, neurinoame acustice, meningioame, anevrisme și malformații vasculare.