Despre BRAIN Academy

Prima inițiativă educațională în Healthcare Management din România.

De ce?

SISTEMUL MEDICAL ROMÂNESC ESTE ÎN CRIZĂ. ÎNCERCĂM SĂ ÎL RECONSTRUIM.

Ionuț Pătrăhău, Decan BRAIN Academy

O adevărată revoluție este în desfășurare. Cu asigurări medicale aproape absente, românii se orientează, din ce în ce mai mult, către spitalele private. Ce fac însă cei care nu își permit? Cei care plătesc asigurări medicale de stat și așteaptă să fie tratați în toate circumstanțele cu compasiune? Cum prindem din urmă revoluția care este în desfășurare? Ce lipsește din clinicile de stat, precum și din cele private?

Fără să pretindem că avem toate răspunsurile, încercăm să integrăm numeroase cunoștințe acumulate în această perioadă tulbure. Împletim aceste cunoștințe cu ultimii 30 de ani de schimbări din sistemul medical din Turcia și cu ultimul secol de tradiție și consecvență din sistemul dezvoltat în țări precum Anglia și Italia. Punem accent pe profesionalismul administrării medicale și pe setul de abilități de care are nevoie orice manager din Healthcare pentru a-și conduce clinica pe drumul pe care îl dorește pacientul român — către tratamente eficiente, comunicare deschisă, compasiune și atitudine prietenoasă. Credem că aceste eforturi vor rezulta în ameliorarea sistemului medical românesc în ansamblu.

dr-omer-karahan

„Doctors, nurses, hospitals and medications. What else do we need to get healthy when we need medical care? The answer leads to excellence in healthcare. Modern healthcare management is the key to success in bringing affordable, top quality healthcare to people.

While the sophistication in medicine increases through scientific advancement, so does the expectation of the people for comfort, quality of care and most importantly the outcome of the care they are given. Modern management is the science and art of making sure patients, their families, doctors and healthcare employees are satisfied with the results.

This course will be about being able to develop strategic planning to prepare the organizations and the professionals to respond to the rapidly changing healthcare environment.”

Ömer Karahan, MD
President of honor BRAIN Academy

Programe dezvoltate de BRAIN Academy

  • Executive Healthcare Management este programul destinat celor care lucrează în acest domeniu, doresc să își extindă perspectiva globală și să conducă operațiuni la un nivel mai înalt.
  • Academia sprijină medicii întreprinzători. Pentru cei cu perspectiva de a aborda o afacere pe cont propriu, programul Executive Entrepreneurship in Healthcare sprijină debutul antreprenorial în cunoștință de cauză, al celor care aleg această latură a dezvoltării personale și profesionale.
  • BRAIN Academy of Healthcare Management va pune la dispoziția celor ce debutează în domeniul sănătății un program intensiv cu durata de un an, ce se va încheia cu obținerea unei diplome de Master of Healthcare Management.

„Trăim într-o lume în care pacienții au nevoie, mai mult decât niciodată, ca tot personalul medical să fie concentrat asupra problemelor lor. Nu suntem doar noi cei care progresăm, ci pacienții și necesitățile lor. Patient centricity este o noțiune fără de care, astăzi, nu mai pot exista servicii medicale moderne.”

Dr. Sergiu Stoica, co-fondator BRAIN Institute

Guest speaker la BRAIN Academy

„Pacientul care suferă de diabet are nevoie de mai multe consultații interdisciplinare. Fără a lucra în echipa, este foarte greu să ofer pacienților tratamentul potrivit. Pentru asta, trebuie strânși la un loc medici supraspecializați în afecțiuni pe care eu le numesc cardiometabolice. Munca în echipă este singura muncă responsabilă în interesul pacienților.”

Dr. Laura Ene, fondator Cardiometabolic Institute
Guest speaker la BRAIN Academy

Cine?

Cursurile BRAIN Academy sunt susținute de o echipă de profesioniști din domeniul sănătații din Anglia, Turcia, Italia și România: Ionuț Pătrăhău, Omer Karahan, Tim Elsigood, Fady Chreih, Luca Militello, Olimpia Enache, Iulian Pădurariu și Roxana Avădănei. Aceștia îmbină tradiția și lecțiile unei piețe consolidate, dezvoltarea dinamică a ultimilor 30 de ani, precum și tinerețea sistemului local. 

Ce?

Executive Healthcare Management se desfășoară bianual, cu începere în februarie 2017 și septembrie 2017, cu o durată de 12 module ce se desfășoară pe parcursul a trei luni și jumătate. Cursanții vor dezvolta abilități de conducere a operațiunilor din toate perspectivele importante. Lectorii vor combina cunoștințele teoretice cu experiența practică, pentru a surprinde în cadrul studiilor de caz cât mai multe dintre provocările întâlnite de-a lungul carierei profesionale.

Programul Executive Entrepreneurship in Healthcare se va derula în două sesiuni, începând cu luna aprilie 2017 și septembrie 2017. Cursurile se vor întinde pe o durată de trei luni și vor pune bazele unei experiențe antreprenoriale complete la sfârșitul căreia cursanții vor avea abilitatea de a gestiona orice provocare apărută în cadrul propriei afaceri.

Master of Healthcare Management este un program în construcție, care se adresează celor ce vor să deprindă abilități de management în domeniul sănătății, precum și celor ce doresc o carieră în Healthcare.